Monday, February 1, 2010

"AntZ si electro-furnicutzele"

A fost odata, in taramul fermecat si mirobolant Electrica, tara-sora-vitrega-malefica cu Electronica, marele imparat electric AntZ, zis si "Deget de Furnica" (bine, stim cu totii ca secunzii in comanda ai sai, cei cu nume de imparat roman si imparat al Fizicii faceau sa merite tot show-ul ).

Supusii sai nu au inteles niciodata stilul sau de conducere, caci imparatul dadea legile ca in Grecia Antica la Maraton, sadind confuzie si frustrare in randul multimii. Vorba cea mai vorba : prosti, da` multi!! si mai si amenintau un semestru intreg cu rascoale, anarhie, genocid. Stiau ca vine razboiul, stiau ca vor fi torturati; s-au pregatit cu orele in asteptarea supliciului electric, rugandu-se la toti Sfintii Electroni Furnicoshi sa-si verse milostenia lor atotcuprinzatoare pe sinapsele de lupta.


Si ziua cea mare a venit. Dis-de-dimineata, soldati mai disperati au sosit pe front sa-si mai ascuta o data armele albe, sa pregateasca tunuri, tancuri, furci, topoare, impulsuri electrice in creierele istovite.

La ora stiuta armatele erau in garda. Imparatia era pe cale sa fie ruinata.

Si ceasul batu ora 11. Si a mai batut o data..si inca o data. Si Kaiserul sosi sa ne anunte ca imparatul a fost prins cu afaceri la Baile Electroane si de atata relaxare o uitat ca tre sa ne dea omor.

De indata ce ne-am adunat falcile de pe parchetul putred si proaspat lustruit de sudoarea fruntilor cretze, am inceput sa complotam planul B. Sa reprogramam razboiul? NICIODATA!

Neuronii nostri erau hraniti, adapati, gata de alergat ca armasarii lipitzani, armele taiau si apa in doua
(separand oxigenul de hidrogen), tensiunea era maxima. Setea noastra de libertate trebuia satisfacuta acolo si atunci. Cum Kaiserul nu putea sa-l localizeze pe Mai Marele AntZ care refuza sa raspunda la porumbelul zburator trimis prin satelit, am decis sa trimitem solul pentru a obtine o rezolutie.

Si raspunsul a venit : razboiul electric 1.02.10 se va tine versus Kaiser. Care ca de obicei trebuia sa-si asume cele mai grele decizii chiar si in timpuri belicoase. Prima parte a razboiului s-a incheiat fara fatalitati, fara ostatici sau alte pagube ( dinti sparti, degete vinete, inhalat de mina de pix/creion/frecatzei de guma de sters) .

Insa bucuria ostasilor fu scurta, caci "Deget de Furnica" cel Teribil si Lucios veni ca gandul si e-mailul de peste mari si tari prin viscol si urgii, luptandu-se cu stihiile vremii potrivnice, sa dea ochii cu poporul lui drag. Pe care l-a amenintat 6 luni cu exilul pe Insula Restantza. Care tremura de frica si nerabdare sa arate ce a invatat ( si aici ma refer la orice ar fi invatat, de la lectii la tehnici viclene de derutare a dushmannului ).

Si lunga fu infruntarea, ca si la aceste ore tarzii la care scribul consemneaza legenda in paginile ectoplasmatice ale retelei de paianjen mondiale, mai sunt ostatici care sufera pentru firele de par zbarlite de frig pe pielea lor electrizata .

Fat-Frumos s-a indus alaturi de Ileana Cosanzeana pe campul electromagnetic, cei 13 pitici (Ohm, Joule- Lenz, Kirchhoff, Drude-Lorentz, Shottky, Richardson-Dushmann, Hall, Wiedemann-Frantz,  Gauss, Biot-Savart-Laplace, Ampere, Faraday si Maxwell) s-au aruncat in groapa de potential si zmeii au plecat in serie la formula 1 RLC luati pe sus de curentul alternativ .


Si-am incalecat pe-un electron, si am scris din nou pe blog,
Si-am incalecat pe o furnica, si am luat 10, bai nenica!!!

Hai noroc si spor la spor, tovarasi!



No comments:

Post a Comment

Smack my bitch up :